Puder får du aldrig for mange af

Kært barn har mange navne

Dekorationspuder, pyntepuder, designerpuder, sofapuder, eller bare puder! Alle hjem har dem, og de kan bruges i næsten alle boligens rum, derfor elsker vi puder! Og hvorfor gør vi egentlig det? Jo, puder pifter boligen op på en nem, hurtig og billig måde. De løfter boligen og skaber hygge og ny dynamik. Puder åbner for muligheder, som kun fantasien sætter grænser for. Puder kan skabe nye sammensætninger i din stue, soveværelse eller kontor.

Pyntepuden – hvordan bruges den?

Pyntepuden er almindeligt anvendt i interiørdesign og findes i mange former, størrelser, tekstiler og kommer med dekorative elementer som kvaster og pipling i kanterne. De mest almindelige designs er firkantede.

Pyntepuderne er normalt tilbehør til sofaen eller lænestolen, men bruges også ofte på sengen og gulvet.

Puder har både et æstetisk og funktionelt formål. Dekorative puder bruges ofte til at binde farver sammen i et rum, ofte ved at trække på farver i gardinerne, væggen eller gulvtæppet. Fra et funktionelt perspektiv kan pyntepuder give dig støtte til ryggen, nakken og hovedet.

Tekstiler og farver

En pyntepude eller dekorationspude er som regel en dekorativ blød pude, som kan produceres i en lang række materialer, som bomuld, uld, silke, læder, mikrofiber, ruskind, velour, chenille og fløjl. Teksturen på stoffet kan være meget forskelligt ligesom mønstre og farver rummer mange variationsmuligheder.

tekstiler

Form og størrelse

De mest gængse pudeformer er kvadratiske og rektangulære, men i dag kan du også købe runde, trekantede og sågar, puder formet som skyer og dyr. Størrelserne varierer fra 30cm til 70 cm for en sidelængde.

Lukning og detaljer

De enkleste pyntepuder har ikke en åbning. De er simpelthen lukket med en syning. Denne metode udfordrer plejen af dine puder, men bør foretrækkes, når der arbejdes med et meget sart materiale.

De fleste designerpuder sys med lynlåslukninger. Nogle har synlige lynlås, andre skjulte, alt efter materiale og designerens formål med placeringen af lynlåsen. Udover lynlås, vælger nogle at bruge knapper, snører eller trykknapper til at skjule monteringspuden inde i betrækket.

Puden kan skille sig ud fra en simpel pude ved hjælp af kvaster, frynser, knapper, metal eller læderdetaljer, piping kant, eller i kraft af forskellige materialer.

mancilli puder

Mancilli® design.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen